Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid
De praktijk zit aan het Rokin 98-1 in Amsterdam, recht tegenover de  metro halte Rokin. De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de auto kan je betaald parkeren in een parkeergarage. Ik zit op de eerste verdieping, er is geen lift in het pand aanwezig.

Openingstijden

Daniëlle is voorlopig niet aanwezig.

Adres en contactgegevens
Rokin 98-1 (aanbellen bij kamer 1)
1012 KZ Amsterdam
020 737 17 04
06 343 363 64

“>

Wachttijd
Aanmeldingswachttijd: dit is de wachttijd van het moment dat je contact met me opneemt voor een afspraak en de datum dat de intake plaatsvindt. Ik werk niet met wachtlijsten, hieronder kan je lezen wat de huidige wachttijd is.

Behandelingswachttijd:dit is de wachttijd vanaf het moment van intake tot aan de start van de behandeling. Na de intakefase kan de behandeling gelijk starten, ik hanteer hiervoor geen wachttijd. De sessies zijn meestal om de week.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Wachttijd tot intake: > 6 maanden

Wachttijd tot behandeling: aansluitend op intake. 

Waarneming

Het kan voorkomen dat ik gedurende de behandeling een periode afwezig ben door bijvoorbeeld vakantie. Indien mijn afwezigheid voor jou te lang duurt, bestaat de mogelijkheid om in mijn afwezigheid de sessies voort te zetten bij een collega gz-psycholoog. Ik maak dan met jou de afspraak wie kan waarnemen en welke informatie ik deel met mijn collega.

Samenwerking
Ik werk aan het Rokin samen met zelfstandige gz-psychologen en psychotherapeuten. Hieronder de websites van mijn collega gz-psychologen. Wanneer mijn wachttijd te lang is, kan je met 1 van mijn collega’s contact opnemen om te bespreken of zij eerder plek hebben.

https://ppi.amsterdam

https://emendo.care

http://www.psypraktijkamsterdam.nl

https://estherschuller.com

https://www.hoex-wassink.nl/praktische-informatie/

http://www.najatrabbae.nl

http://dirinpur-psycholoog.nl/welkom/

Afzeggen van een afspraak

Als je onverhoopt niet op een afspraak kunt komen, wordt verwacht dat je minimaal 48 uur van te voren de afspraak afzegt. Het weekend wordt daarbij niet meegerekend dus een afspraak voor maandag dien je donderdag te annuleren. Als je dat niet doet, worden de kosten van de sessie in rekening gebracht, deze zijn 75 euro. Deze kosten zijn niet te declareren bij de zorgverzekering. Ik maak een uitzondering voor afzeggen vanwege Corona. Wanneer je klachten hebt kan je niet naar de praktijk komen. Het consult kan worden omgezet in een telefonisch/beeldbellen, of worden verplaatst naar een andere datum.

Beroepscode
Ik werk volgens de beroepscode die is opgesteld door het Nederlands Instituut voor psychologen (NIP). Klik hier voor de beroepscode.

Wat te doen bij een klacht
Als je niet tevreden bent is het raadzaam hierover eerst met mij te praten zodat we samen kunnen proberen tot een oplossing te komen. Als je meer informatie wilt lezen over hoe om te gaan met een klacht adviseer ik je dit te lezen.

Kwaliteitsstatuut
Ik beschik over een kwaliteitsstatuut, deze kan je hieronder inzien.

kwaliteitsstatuut D. Groenewoud