Over mij

Mijn naam is Daniëlle Groenewoud en sta geregistreerd als GZ psycholoog. Sinds 2003 ben ik werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg waarbij behandeling en diagnostiek de belangrijkste werkzaamheden zijn. Ik heb gewerkt in het OLVG ziekenhuis, GGZ Noord-Holland-Noord, Geriant (een organisatie voor ambulante psychogeriatrie) en verschillende verpleeghuizen.

In 2009 ben ik gestart met mijn eigen praktijk aan de Keizersgracht in Amsterdam. In de afgelopen jaren heb ik veel mensen op weg kunnen helpen, iets dat mij veel voldoening geeft. Sinds een aantal jaar werk ik op deze locatie samen met collega GZ psychologen, psychotherapeuten en een psychiater. Iedereen werkt in een eigen praktijk, maar indien nodig is het mogelijk om collegiaal te overleggen of iemand (via de huisarts) te verwijzen. In mijn afwezigheid heb ik een collega die voor me waarneemt.

Doelgroep
Ik werk met (jong)volwassenen en ouderen. De klachten waarmee mensen komen zijn verschillend, de aanpak van deze klachten dus ook. Over het algemeen is de behandeling kortdurend, zo’n 5 tot 12 sessies. Indien mensen niet in de gelegenheid zijn om in de praktijk langs te komen, dan kan ik (binnen centrum en omstreken), op huisbezoek komen.

Werkwijze en visie.
Als GZ psycholoog ben ik breed opgeleid, mijn manier van werken kan je eclectisch noemen. Vanuit verschillende stromingen in de psychologie zijn succesvolle behandelmethoden ontwikkeld die ik toepas in mijn werk, allemaal evidence based. In mijn werkwijze staan de cognitieve gedragstherapie, EMDR, EFT (Emotionally Focused Therapy), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en counseling centraal. Ik werk volgens de beroepscode van de beroepsvereniging NIP.

In een gelijkwaardig 1 op 1 gesprek gaan wij het probleem analyseren, en op zoek naar jouw valkuilen. Zo pakken wij de klacht aan, maar ook het achterliggend patroon wordt meegenomen om de kans op terugval te verminderen.

Kwalificaties en lidmaatschappen.
Na de studie psychologie aan de UvA heb ik een postdoctorale opleiding voor gz psycholoog gedaan, ik ben dan ook BIG geregistreerd onder nummer 89909538125. Daarnaast heb ik een opleiding seksuologie en een training in EMDR gedaan. Ik ben gevorderd EFT therapeut en geef relatietherapie vanuit deze stroming.

AGB-code zorgverlener 94-007675
AGB-code praktijk 94-56740

Ik ben lid van de LVVP (Landelijke Vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten) en stichting EFT Nederland.

Bereikbaarheid.
Ik ben het beste bereikbaar per mail: danielle @ ppeos.nl of op telefoonnummer 06 343 363 64. Wanneer ik in gesprek ben of nit aanwezig wordt de telefoon niet aangenomen. Laat een boodschap achter, dan bel ik je terug.

Danielle-Groenewoud